Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Eric Taillet

Vallée de la Marne

Vil man opleve, hvad Meunier kan, når det er bedst, så skal man have fat i nogle flasker fra Eric Taillets hånd.

Domænet blev skabt i 1956, og de første flasker champagne kom på markedet i 1961. Det var Daniel Taillet, som startede egenproduktionen, og i 1995 overtog hans søn Eric, som stadig er den, som står for produktionen i dag. Dog med hjælp fra sine børn, Dylan og Léna, der er begyndt at spille en større og større rolle i den daglige drift.

Der rådes over 5,75 hektar…

Der rådes over 5,75 hektar, som er centreret omkring Baslieux-sous-Châtillon, men også spreder sig til nabokommunerne. Her i Vallée de la Marne er Meunier kongen, og for Eric Taillet er det også passionen for denne drue, som driver værket, han siger “Ma vie, ma passion, ma raison d’être vigneron” (Mit liv, min passion, min grund til at være vinbonde). Med cirka 80% Meunier på sine marker er dette ikke tomme ord.

Produktionen af champagne…

Produktionen af champagne tilgås med den største respekt for miljøet, og man er certificeret både efter Viticulture Durable en Champagne (VDC) og Haute Valeur Environnementale. I kælderen er der ingen dogmer, og her bruges både rustfri ståltanke og egetræsfade af forskellig størrelse og alder til vinifikation og lagring. Fokus ligger på at få udtrykt terroiret i champagnerne, og Eric laver flere cuvéer, hvor druerne kommer fra få nøje udvalgte marker. Eric er en sand Meunier-specialist og stilen i hans champagner reflekterer dette, de er nemlig som druen, når den er bedst – runde, indbydende, frugtdrevne og gennemsyret af charme.