Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Benoit Dinvaut

Montagne de Reims

Champagne Benoît Dinvaut er en lille producent, som producerer fadgærede champagner med stor personlighed og kvalitet.

Benoît Dinvaut er en mand af få ord. Hvilket man tydeligt mærker, hvis man prøver at finde informationer om hans champagner på nettet, eller spørger ham direkte. Derfor er det også i hans ånd, at denne beskrivelse holdes kort.

Dinvaut familien begyndte at dyrke druer i Gueux, lige vest for Reims, i 1970, og leverede dem i mange år til det lokale kooperativ. I dag er det Benoît (2. generation), der har overtaget driften af de 1,75 hektar (Chardonnay og Meunier), og han arbejder ikke længere med kooperativet, men laver sine egne champagner.

I marken prøves det generel…

I marken prøves det generelt at holde mængden af sprøjtemidler nede, og der arbejdes fuldstændigt uden insekt- og herbicider. Udover dette eksperimenterer Benoît med økologiske metoder på en meget lille del af domænet og er i gang med HVE (Haute Valeur Environnementale) certifikationen, som ikke er lige så begrænsende som økologi mht. kemiske input i marken, men lægger vægt på andre ting, såsom at skabe biodiversitet og håndtering af spildevand..

I kælderen arbejder Benoît…

I kælderen arbejder Benoît udelukkende med egetræsfade, hvor vinene spontangæres af kælderens naturlige flora og det samme gør sig gældende for den malolaktiske omdannelse. Vinene får som regel lov til at ligge på fadene i minimum et år, og nogle af dem endnu længere, inden de kommes på flaske. Flaskelagringen er også lang, og champagnerne ligger 5 til 6 år i kælderen, inden de degorgeres.  

Benoît foretrækker champagner uden dosage og tilsætter kun få gram per liter, hvis nødvendigt.

Lokation for Benoit Dinvaut

Terroiret

Gueux ligger lige vest for Reims og er på grænsen mellem de to underområder Petit Montagne de Reims og Vallée de la Vesle. UMC (Union des Maisons de Champagne) placerer Gueux i Vallée de la Vesle, sikkert på grund af dens nærhed til Vesle floden, mens Peter Liem, en meget anerkendt champagneekspert, placerer den i Petit Montagne de Reims, sikkert fordi den ligger på de bløde bakker i den nordvestligste del af Montagne de Reims.

Lige meget hvilket underområde, man mener, at Gueux tilhører, så er den vinmæssigt en meget lille kommune med kun 19,8 hektar vinmarker, og er nok mere kendt som en del af den legendariske Reims-Gueux racerbane, som var i brug mellem 1926 og 1972. Men ligesom i nabobyerne så er det Meunier, der dominerer det beplantede areal i Gueux med cirka 85%. Jordbunden er domineret af sand (Thanet sand), som indeholder marine fossiler, der ligger i lag ovenpå ler. Og man kan beskrive jordlagene her som en slags lagkage af kalkholdigt sand og ler.