Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Jérôme Blin

Vallée de la Marne

I byen Vincelles i Vallée de la Marne har Familien Blin været vindyrkere siden 1671. Jérômes bedstefar var med til at stable kooperativet H. Blin på benene tilbage i 1947. Jérôme havde dog en vision om at dyrke økologisk og startede sit eget brand i 2008. Han ville ikke dyrke druer, som skulle sælges videre. Han ville lave sin egen champagne under eget navn og med særligt fokus på Meunier.

Han råder over 6 hektar, hvor der også dyrkes Pinot Noir og Chardonnay, men primært Meunier. Fordelingen af druer er: 45% Meunier, 14% Pinot Noir, 31% Chardonnay og 10% Pinot Gris.

Biodiversitet og biodynamik

Jérôme pløjede til at starte med med hjælp af hest, men i dag får hans marker stort set lov at passe sig selv, hvorfor biodiversitet spiller en stor rolle. Jérôme mener, at vi mennesker ikke kan eje jord – den er kun til låns, og derfor skal vi passe så godt på den, som vi kan.

Siden 2018 har hele produktionen været biodynamisk. Som vinmager er Jérôme eksperimenterende og laver alt så naturligt som muligt uden indblanding. Hans champagner er generelt uden restsukker.

Lær mere om Jérôme Blin

@champagnejeromeblin

Her finder du Jérôme Blin