Blog

/

#5 Glassmagning. A’hvaffornoget?!

#5 Glassmagning. A’hvaffornoget?!

Glassmagning. Det lyder som noget, der gør ondt i munden..!

Men bare rolig. Det er mere hyggeligt, end det lyder.

Hvis du har været til champagnesmagning nede hos os i Champagnekælderen, så ved du, at vi serverer champagnen i tulipanformede glas. Ingen små, fede champagneskåle. Ingen tårnhøje, slanke fløjter. Champagne er nemlig stor vin og fortjener ordentlige glas – ligesom en stor Bourgogne gør det! Glasset gør bare en verden til forskel.

I champagneskålen – den som Leonardo DiCaprio bruger – forsvinder boblerne lynhurtigt, fordi bunden er så flad og bred, OG aromaerne koncentreres ikke omkring næsen i en indsnævring i toppen af glasset. Ak og ve…

En fløjte – eller flute – er smuk, man kan se boblerne stiger til vejrs, MEN vi savner, at glasset buler ud på midten, så champagnen kan åbne sig.

I det tulipanformede glas får du:

  • En spids bund, så boblerne holder længere tid
  • En bule på maven af glasset, så champagnen kan åbne og udvikle sig
  • En indsnævring i toppen, så aromaerne koncentreres omkring næsen

Vi synes, du skal prøve det: at holde en glassmagning derhjemme. Hæld den samme champagne op i en champagneskål, en fløjte og et tulipanformet glas. Duft. Smag. Bliv chokeret!

Måske du endda kan finde nogle traditionelle Blida glas og smide den ind i puljen som et sjovt wild card.

Se vores videoserie “Nina & Charlie drikker champagne”. I denne video finder vi ud af, hvordan man smager på vinen!

Relaterede blogindlæg

#3 Druerne i Champagne

Viden
I Champagne dominerer de tre druer Pinot Noir, Chardonnay og (Pinot) Meunier. Der er ca….
Læs mere

#4 Sødmegraderne i champagne

Viden
Champagne er inddelt i forskellige sødmegrader. Det fremgår ofte af flaskens etiket, hvor meget sukker…
Læs mere