Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Guy de Forez

Côte des Bar

Denne vingård ligger i byen Les Riceys i Côte des Bar, Champagnes sydligste del.

Guy de Forez råder over ca. 9 hektar, og de producerer Pinot Noir-dominerede champagner med masser af frugt og fylde. Deres champagner går derfor rigtig godt til mad.

97 % af husets marker er beplantet med Pinot Noir. De gærer i ståltanke, og den malolaktiske gæring blokeres, så frugten og terroiret træder bedre frem. Deres NV champagner ligger på bærmen i 30 måneder.

Se vores besøg hos Guy de Forez

L’Aube (La Côte des Bar) skiller sig…

L’Aube (La Côte des Bar) skiller sig på mange måder ud fra resten af Champagne. Det ligger omkring 115 km syd for Épernay og er faktisk tættere på Chablis end på resten af Champagne. Forskelligheden kommer blandt andet til udtryk ved, at jordbunden hovedsageligt er Kimmeridigian marl, ligesom i Chablis, men i modsætning til Chablis er vinmarkerne i L’Aube domineret af Pinot Noir (84%). Vinene fra Côte des Bar er generelt rigere, tungere og mere frugtdrevene, end hvad man finder i resten af Champagne, hvilket kan skyldes forskelligheden i jordbund, men det er dog mere sandsynligt, at det er det mere sydlige og lidt varmere klima, der viser sig i vinene.

Du kan forvente frugtighed, saft og kraft i disse Pinot Noir-baserede champagner.

Lær mere om Guy de Forez

@champagneguydeforezriceys

Her finder du Guy de Forez