Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Louis Dehu

Vallée de la Marne

Louis Dehu ligger i den lille by Venteuil cirka 10 kilometer vest for Epernay i Vallée de la Marne. Domænet drives i dag af Isabelle og Thierry, der producerer omkring 70.000 flasker om året fra cirka 13 hektar i Venteuil og de omkringliggende byer.

Her nyder vinstokkene godt af en hovedsageligt sydlig eksponering, smat ler og kalkholdig jordbund, som resulterer i vine med god modenhed og intensitet. Isabelle og Thierrys tilgang til vitikultur er præget af en lav interventionstanke, hvor man har stor fokus på biodiversitet og sprøjter minimalt. Selvom Pinot Meunier er hoveddruen i Marne dalen, så har man valgt også at plante Chardonnay og Pinot Noir for at producere champagner med større kompleksitet.

I kælderen arbejder man…

I kælderen arbejder man både med rustfri ståltanke og fade, og man blokerer som hovedregel altid den malolaktiske omdannelse. Men der er ingen dogmer i wine makingen, og det, man lægger vægt på, er at producere champagner, som er balancerede og letdrikkelige. Så lyder det som noget for dig, så er Louis Dehu bestemt værd at stifte bekendtskab med.

Louis Dehu er et lille familieejet hus, som går meget op i traditioner og relationer. Selv drueplukkerne har været der i årtier og er alle med til at fejre høsten, som er et udtryk for alt det hårde arbejde, som er lagt champagnen.

Huset holder til i Venteuil…

Huset holder til i Venteuil i Vallée de la Marne. I starten havde man kun Meunier, men med tiden har man også plantet både Pinot Noir og Chardonnay. I dag bruger man både egetræstønder og ståltanke til førstegæringen.

Det er et meget klassisk champagnehus, hvor du generelt får rigtig meget value for money.

Lær mere om Louis Dehu

Her finder du Louis Dehu