Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Vincent Couche

Côte des Bar

I hjertet af Côte des Bar ligger vingården Vincent Couche. Gården råder over 15 hektar fordelt på 2 terroirs: Montgueux (3 hektar) med Chardonnay og Buxeuil (12 hektar) med Pinot Noir.

Huset laver økologisk og biodynamisk vin og har gjort det siden 2008. En del af deres vin bliver gæret på egefade, og den malolaktiske omdannelse realiseres. Huset tilsætter kun en meget lille mængde af sulfitter – nogle gange slet ingen.

Se vores besøg hos Vincent Couche

L’Aube (La Côte des Bar) skiller sig…

L’Aube (La Côte des Bar) skiller sig på mange måder ud fra resten af Champagne. Det ligger omkring 115 km syd for Épernay og er faktisk tættere på Chablis end på resten af Champagne. Forskelligheden kommer blandt andet til udtryk ved, at jordbunden hovedsageligt er Kimmeridigian marl, ligesom i Chablis, men i modsætning til Chablis er vinmarkerne i L’Aube domineret af Pinot Noir (84%). Vinene fra Côte des Bar er generelt rigere, tungere og mere frugtdrevene, end hvad man finder i resten af Champagne, hvilket kan skyldes forskelligheden i jordbund, men det er dog mere sandsynligt, at det er det mere sydlige og lidt varmere klima, der viser sig i vinene.

Lær mere om Vincent Couche

Her finder du Vincent Couche