Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Claude Cazals

Côte des Blancs

Kæmpe producent fra en af Champagnes bedste byer!

Claude Cazals har været et familieforetagende i fire generationer. I næsten 120 år har de gjort alt, hvad de kunne for at fremhæve det exceptionelle område Côte des Blancs med kærlighed og passion.

I dag sørger Delphine Cazals og hendes hold for en varm velkomst på vingården.

Cazals Huset blev grundlagt i 1897 af Ernest Cazals, som var tøndebinder i Hérault afdeling (sydlige Frankrig). Som regionens tradition foreskriver, overtog Olivier, Claude, Michèle og Delphine familievingården efter hinanden med kærlighed og målbevidsthed.

I dag sørger et hold på 10…

I dag sørger et hold på 10 for kvaliteten af champagnerne for at imødekomme dine forventninger.

Målet er, at de ønsker at give deres fælles passion videre til dig gennem deres exceptionelle champagner.

Cazals vinmarker ligger i Côte des Blancs, en bakke syd for Epernay. Deres ni hektar dækker fire byer: Le Mesnil-Sur-Oger, Oger, Vertus og Villeneuve. En del er klassificeret som Grand Cru, heriblandt Clos Cazals (indhegnet jordstykke) i Oger og et par jordstykker i Le Mesnil-Sur-Oger. Den anden del er klassificeret som Premier Cru.

Vinstokkene er udelukkende Chardonnay…

Vinstokkene er udelukkende Chardonnay, som giver deres champagner delikatesse, aromatisk kraft og muligheden for en lang og rig lagring.

De arbejder lige nu for at blive certificeret som HVE (High Environmental Value) i løbet af de næste få år.

For at udvikle årgangene blandes nye ønologiske teknikker med ældre metoder. Termoregulerede kar og egetræstønder giver deres vine kvalitet og balance. Fermenteringen, inklusiv den malolaktiske fermentation, foregår i termoregulerede kar af rustfrit stål. Deres vin ligger sur lie i deres kældre i Le Mesnil-Sur-Oger.

”Remuage” blev førhen gjort ved håndkraft, men er nu automatisk takket være ”Gyropalette”, en af Claude Cazals mest bemærkelsesværdige opfindelser.

 

Månedens klubchampagne

I marts 2024 var Claude Cazals, Cuvée Vive månedens champagne i vores Champagneklub. Hør, hvad vores hus-sommelierer Emilie og Casper havde at sige.

Lær mere om Claude Cazals

Her finder du Claude Cazals