Levering 1-3 hverdage
E-mærket og sikker webshop
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK
Fri fragt ved køb over 2.500 DKK

Laculle Freres

Côte des Bar

Man kan ikke sige ’Laculle Fréres’ uden at nævne terroir. Laculle Fréres laver karakterfuld og elegant Grower champagne i Champagnes sydligste område, nemlig i Côte des Bar.

De råder over 14 hektar beplantet med Pinot Noir, Chardonnay og den for området kendte (men sjældne) drue: Pinot Blanc.

Se vores besøg hos Laculle Freres

Huset har lavet vin i tre århundreder…

Huset har lavet vin i tre århundreder, og de holder de arbejdskrævende traditioner i hævd, samtidig med at de nytænker, eksperimenter og forfiner. Laculle Fréres’ vision er enkel: Deres champagner skal udtrykke terroir, og det er deres enkeltmarkschampagner virkelig gode eksempler på – bl.a. deres frugtige Val Moignot (Cuvée Bertil Andersson) lavet på 100 % Pinot Blanc.

Champagnerne er gæret i egefade og ligger på bærmen i mindst 24 måneder. Resultatet er komplekse, elegante og tydeligt terroirprægede champagner, som bare smager virkelig godt.

L’Aube (La Côte des Bar) skiller…

L’Aube (La Côte des Bar) skiller sig på mange måder ud fra resten af Champagne. Det ligger omkring 115 km syd for Épernay og er faktisk tættere på Chablis end på resten af Champagne. Forskelligheden kommer blandt andet til udtryk ved, at jordbunden hovedsageligt er Kimmeridigian marl, ligesom i Chablis, men i modsætning til Chablis er vinmarkerne i L’Aube domineret af Pinot Noir (84%). Vinene fra Côte des Bar er generelt rigere, tungere og mere frugtdrevene, end hvad man finder i resten af Champagne, hvilket kan skyldes forskelligheden i jordbund, men det er dog mere sandsynligt, at det er det mere sydlige og lidt varmere klima, der viser sig i vinene.

Lær mere om Laculle Freres

@champagnelacullefreres

Her finder du Laculle Freres